• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Edukacija

MALA ŠKOLA PODUZETNIŠTVA

Centar za edukaciju mladih uzeo je učešće u organizaciji ovogodišnje „Male škole poduzetništva“, čija ideja je potekla iz Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“ u Travniku.

Projekat ima više ciljeva: razvoj poduzetništva mladih, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, ostajanje mladih u svojim općinama.

Mala škola poduzetništva ima za cilj, ne samo stvaranje poduzetničkog duha, nego i razvijanje određenih kompetencija. Budući da naš obrazovni sistem nije u mogućnosti u potpunosti zadovoljiti potrebe mladih za znanjima i vještinama koje od njih traži savremeno doba, edukacijski programi ovakve vrste su izvrsna prilika za mlade ljude koji žele napraviti konkretne korake ka zaposlenju ili razvoju vlastite poslovne ideje.

Uvođenje i podržavanje inovacija, inicijativa, preuzimanje rizika, timsko djelovanje, motivisanost za uspjehom, odgovornost za vlastite postupke, prihvatanje promjena, samo su neki od zahtjeva savremenog društva, koje mladi ljudi trebaju ispuniti, kako bi bili njegovi punopravni članovi.

Upravo iz ovog razloga, CEM je odlučio uzeti učešće u organizaciji ovog događaja i mladim ljudima pružiti još jednu priliku za sticanje znanja i vještina, koje su primjenjive u praksi.

Nakon obrađenih tema male škole,  održanih tokom protekla dva dana, učesnici imaju mogućnost izrade sopstvenog poslovnog  plana za pokretanje vlastitog biznisa. Svi izrađeni poslovni planovi će učestvovati na takmičenju za najbolju poslovnu ideju. Tri prvoplasirana poslovna plana bit će nagrađena novčanim iznosima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *