• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
JAVNO ZAGOVARANJE

PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA

Centar za edukaciju mladih ove godine se pridružuje obilježavanju 31. maja/svibnja, Svjetskog dana borbe protiv pušenja, koje organizuje Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB, u saradnji sa Sportskim savezom SBK.

Tradicionalno pješačenje “S nama na putu do zdravlja” ima za cilj promociju tjelesne aktivnosti, kao jednog od glavnih načina prevencije bolesti i promjene životnih navika i stilova, posebno kada je u pitanju konzumiranje duhana i duhanskih proizvoda. S obzirom na to da se CEM zalaže za zdrave stilove života, kao i zaštitu i unapređenje zdravlja djece i mladih, sa posebnim akcentom na preventivno djelovanje, ove godine smo odlučili podržati ovu aktivnost.

Pješačenje „S nama na putu do zdravlja“ održat će se u nedjelju 21. maja/svibnja, u organizaciji Planinarskog društva „Kuk“ iz Novog Travnika. Predviđene su dvije rute: Bučići (Pješčara) – Luka Briza – Bučićka ravan za rekreativce i Bučići (Pješčara) – Luka Briza – Gradina – Bučićka ravan za planinare. Više informacija o prijavama i organizovanom prijevozu, možete pronaći na web-stranici Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB.

CEM-ova podrška aktivnostima ZZJZ SBK/KSB je samo nastavak saradnje, započete na prošlogodišnjoj „Travnik noćnoj utrci“, koja će se realizovati i ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *