• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

SBSS: VOLONTERSKA RADIONICA U CEM-U

Jučer je u prostorijama Centra za edukaciju mladih Travnik održana radionica programa „Stariji brat, starija sestra“, koju su organizovale volonterke Adna Šakić, Minela Avdičević i Almedina Mehić.

Na radionici je učestvovao koordinator mreže SBSS Samir Mahmić (“NARKO-NE” Sarajevo). Istaknuo je da su ove radionice i posjete drugim partnerskim organizacijama, jedan od najboljih uvida u kvalitet rada i povezanost istih unutar Mreže SBSS.

Radionica je imala za cilj osnaživanje volonterki kroz ulogu koordinatora, kao i kreiranje zahvalnica od volonterki i djece koja učestvuju u programu. Pjevalo se, plesalo i bojilo rukama. Proglasili smo pobjednike malog foto takmičenja. Izrađivale su se životinje od plastelina, a doznali smo i imena najnovijih simpatija iz razreda. Djeca su svojom kulturom ponašanja i igrom pokazala koliko zapravo zaslužuju ovakva druženja. Zabavili su se na sebi svojstven način, uz mnogo smijeha i tempere na rukama i licu. Svi su imali priliku vidjeti da su se teška srca oprostili od volonterki, kao i mi od njih.

„Ovo je za mene bilo jedno veoma lijepo iskustvo, kao i dobra prilika za volontere da se okušaju u vođenju radionice i da vide kako izgleda biti na mjestu koordinatora projekta. Za mene je najbitnije da se na licima djeca mogao vidjeti osmijeh i uzbuđenje zbog novih igrica koje smo pripremili za njih, kao i zbog novih prijatelja koje su upoznali“, istakla je Adna Šakić, volonterka SBSS programa i jedna od organizatorica koncepta ove zanimljive radionice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *