• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

CEM DOBIO VRIJEDNU DJ OPREMU

Već drugi put zaredom DJ Solomun (Mladen Solomun) i Klabika organizuju humanitarnu incijativu poklanjanja DJ opreme od prihoda eventa The Dinaric Alps Encounter, na kojem se DJ Solomun odrekao honorara.

Nakon prošlogodišnje donacije Domu Bjelave u Sarajevu, ovaj put je uključeno više gradova, među kojima je i Solomunov rodni grad Travnik. Za organizaciju, u čijem vlasništvu će biti DJ oprema, odabran je Centar za edukaciju mladih, na preporuke sa više strana.

Globalna kompanija Pioneer DJ prepoznala je projekat i dodatno ga podržala sa svojim proizvodima, kao i kompanija Arist iz Banja Luke, koja je obezbijedila povoljne uslove za nabvku iste. Kao stimulans, energični tim Red Bull-a će polaznike dj-radionica na doniranim lokacijama pratiti i nagraditi iste gostovanjem DJ-Kamiona na njihovoj omiljenoj lokaciji i počastiti ih mini-zabavom. Solomun i njegova matična kuća Diynamic Records se bave humanitarnim radom širom svijeta, te su tako nedavno podržali projekat izgradnje škole u Meksiku.

Iz Klabika Collective-a kažu kako ovim projektom žele održati osjećaj mogućeg da mladi entuzijasti mogu sanjati i u konačnici ostvariti povezanost sa svjetskim A-List izvođačima i vodećim brendovima industrije. Ono što je Solomun pokazao svojim gestom i kompletan tim Diynamica, jeste da u muzici  i dalje postoje ljudi kojima je stalo do svakog fana muzike, ma gdje god on bio.

„Ekipa, nadam se da ćete se jako dobro zabaviti sa ovom opremom. Ovo je samo mali dio onoga što slijedi. Najvažnija stvar u cijeloj priči je već sa vama, a to je muzika. Želim da se zahvalim Pioneer DJ kompaniji koja šalje dodatnu opremu za nove lokacije a posebna zahvlnost ide za Klabiku koja je sve ovo omogućila da se desi”, kazao je Mladen Solomun, čijom zaslugom su četiri omladinske organizacije u BiH dobile ovu opremu.

CEM će doniranu opremu koristiti za kreiranje novih aktivnosti u radu s mladima, kao i promociju i afirmaciju zdravih stilova života, bez alkohola, droge, duhanskih prerađevina i nasilja.

Fotogalerija…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *