• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

OBILJEŽILI SMO DAN OPĆINE TRAVNIK

Volonterke i volonteri Centra za edukaciju mladih, danas su, omladinskom akcijom „Igre bez granica“, obilježili/e Dan općine Travnik.

Akcija se sastojala iz niza edukativnih i zabavnih timskih igara, u kojima su učestvovali/e učenici/e srednjih škola iz Travnika. Neke od igara bile su „Nemoguća misija“, u kojoj su učesnici/e morali/e izvršiti deset zadataka sa liste u roku od 30 minuta, poput prebrojavanja drveća u parku, fotografisanja sa slučajnim prolaznicima, plesanja „Macarene“ i sl, zatim „Lov na blago“, u kojem su učesnici/e pokazali/e svoje znanje o Travniku i njegovim znamenitostima, „Foto igra“, u kojoj su se morali fotografisati na različitim lokacijama u Travniku, čija imena su otkrivali na osnovu postavljenih zagonetki itd.

U okviru „Igara bez granica“, volonteri/ke CEM-a pripremili/e su dio i za najmlađe, poput „školice“ i preskakanja konopca, dok su oni malo stariji, koji se nisu okušali u navedenim timskim igrama, mogli učestvovati u utrci s balonima, „muzičkoj opstrukciji“, „električnom vodu“ ili slacklining-u.

Pored toga što su se dobro zabavili/e, učesnici/e su, kroz ove igre, naučili/e šta je to timski rad, kako se dijele zadaci u timu, kako se upravlja vremenom, kolika je važnost komunikacije unutar tima i sl.

CEM već petu godinu zaredom učestvuje u obilježavanju Dana općine Travnik, kroz aktivnosti koje promovišu i afirmišu omladinski aktivizam i zdrave stilove života, a ono što je najbitnije jeste da sve aktivnosti planiraju i realizuju mladi ljudi.

Fotogalerija…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *