• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

VOLONTERI/KE CEM-A OBILJEŽILI/E KRAJ JOŠ JEDNE USPJEŠNE GODINE

U subotu, 17.12.2016. godine, u prostorijama CEM-a, u kojima su tokom cijele godine vrijedno radili/e, kako bi doprinijeli/e svojoj zajednici, voloteri/ke CEM-a proslavili/e su mnogobrojne uspjehe, koje su postigli/e u 2016. godini.

Tokom godine na izmaku, CEM-ovci, kako su se sami/e nazvali/e, realizovali/e su mnogobrojne aktivnosti, čime su pokazali/e svojim sugrađanima i sugrađankama da mladi nisu pasivni i da itekako žele dati svoj doprinos napretku lokalne zajednice. Obilježavajući značajne datume, poput Dana socijalne pravde, Dana demokratije, Dana borbe protiv alkoholizma, Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja itd., skrenuli/e su pažnju javnosti na mnogobrojne društvene probleme, kojih su svi svjesni, a malo ko čini nešto na njihovom rješavanju. Promovišući i zalažući se za zdrave stilove života, bez alkohola, droga i duhanskih prerađevina, u više navrata tokom godine, realizovali/e su akciju “Healthy Mobile Bar”, pokazujući svojim vršnjacima i vršnjakinjama da se mladi itekako dobro mogu zabaviti bez konzumacije alkohola i drugih opojnih sredstava. S istim ciljem, neumorno su radili na pozivanju trgovaca da ne prodaju alkohol maloljetnicima, kroz akcije “18+” i “Tajni kupac” i time poštuju zakonske propise. Pridružili su se i kampanji “Smeta mi”, s ciljem smanjenja štetnosti duhanskog dima po pasivne pušače na javnim mjestima.

Ogroman doprinos, volonteri/ke CEM-a, dali su i uspješnoj realizaciji prve noćne utrke u Travniku, tokom koje su se, odgovornim i predanim radom, trudili da u potpunosti ispune svoje zadatke, bez čega ovaj jedinstveni događaj ne bi mogao biti realizovan do kraja. Posljednja u nizu uspješno organizovanih aktivnosti je “Ne budi sjena, budi glas”, povodom 25.11., Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, ulična akcija koju su podržali i mnogi građani Travnika, već uveliko prepoznavajući CEM-ovce kao uspješne mlade aktiviste i aktivistkinje, koji/e se ne boje promjena i hrabro koračaju naprijed.

Centar za edukaciju mladih se zahvaljuje svim svojim volonterkama i volonterima i čestita na uspjesima, postignutim u 2016. godini. Kao i dosad, CEM će svim mladim ljudima, koji kroz volonterizam odluče aktivno učestvovati u društvenom životu svoje zajednice, pružiti brojne mogućnosti da svoje vještine iskoriste za opće dobro, istovremeno se razvijajući u aktivne i odgovorne članove društva.

Fotogaleriju možete pogledati na link-u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *