• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Program za mobilnost mladih

NAŠA DRUGA SEDMICA U CEM-U…

Centar za edukaciju mladih je i ove godine domaćin studentima sa Univerziteta Jönköping iz Švedske. Ovoga puta, naši gosti i gošće su Johanna, Indira i Johan, koji će biti na praktičnom radu u CEM-u deset sedmica. Evo šta su rekli na kraju druge sedmice svog boravka ovdje…

“Prošla je druga sedmica i vrijeme brže prolazi jer smo se već navikli na ljude i okruženje. Pratili smo volonterske sastanke u CEM-u i dobili priliku da učestvujemo u njima, sa zadatkom da sa volonterima planiramo aktivnosti za “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.” Proveli smo dva sastanka u planiranju.

Također smo dobili zadatak da sprovedemo istraživanje o zastupljenosti alkohola među srednjoškolcima u Švedskoj, kako bismo napravili poređenje sa istim istraživanjem ovdje. Nemamo još sve odgovore, ali dobro nam ide.

Pisali smo i prijedlog projekta o uključivanju žena iz ruralnih područja u društvo i politiku. Bilo je vrlo zanimljivo i izazovno za nas. Gledali smo i probu predstave “Skrivene sjene”, koja će biti izvedena u srednjim školama . Radi se o drami koja prikazuje razloge i uzroke nasilja u porodici, tako što likovi odgovaraju na brojna pitanja o nasilju, uzrocima, posljedicama itd., nakon čega publika ima priliku da podijeli vlastite stavove o tome.

Na kraju sedmice imali smo priliku gledati prvi dio treninga o pisanju projektnih prijedloga, u kojem su učestvovali volonteri CEM-a.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *