• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Edukacija

STUDENTI/CE UNIVERZITETA JÖNKÖPING NA PRAKSI U CEM-U

Centar za edukaciju mladih, u sklopu programa Travel for Knowledge, pored edukativih razmjena mladih iz Bosne i Hercegovine, ove godine je ponovo omogućio i stažiranje za međunarodne studente. Tri studenta/ice sa Univerziteta u Jönköping-u iz Švedske, radit će u CEM-u sljedećih 5 sedmica. Ko su oni i šta će raditi, pročitajte u nastavku:

“Mi smo Johanna, Johan i Indira, studenti/ce Univerziteta Jönköping u Švedskoj. Studijski program koji pohađamo zove se Međunarodni rad i usmjeren je na globalne studije. Naše obrazovanje obuhvata širok spektar tema, poput migracije i integracije, ljudskih prava, održivog razvoja, međunarodnog razvoja i sl. Naše stažiranje u CEM-u trajat će pet sedmica, otprilike do kraja decembra. Tokom našeg boravka u organizaciji, radit ćemo sa CEM-ovim volonterima/kama, pomoći u istraživanju i realizaciji projekata. Nadamo se da ćemo ovom prilikom saznati više o radu same organizacije, kao i doprinijeti novim idejama, te da će vrijeme koje ovdje provedemo biti produktivno i pozitivno iskustvo za sve.”

Na početku svog boravka u CEM-u i Travniku, studenti/ce su se, uz pomoć naših volontera/ki upoznali/e sa Travnikom, kroz timsku igru, u kojoj su morali/e, na osnovu datih opisa, pronaći nekoliko travničkih kulturno-historijskih znamenitosti. Kako su se snašli, možete pogledati na linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *