• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Vijesti

CEM ORGANIZUJE PRVU NOĆNU UTRKU U BIH

U organizaciji Centra za edukaciju mladih (CEM), Travnik je prvi put domaćin noćne utrke, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije “Pharmamed”.

Utrka, pod nazivom “Pharmamed TRAVNIK NOĆNA UTRKA”, ima za cilj promociju zdravih stilova života, bez alkohola, droga i duhanskih prerađevina, što je jedna od ključnih aktivnosti CEM-a, te promociju trčanja kao sve popularnijeg vida rekreacije u BiH.

Trasa utrke, ukupne dužine pet kilometara, proteže se duž gradskih ulica i prilika je svim sportistima i rekreativcima iz cijele BiH i šire, da upoznaju grad Travnik, sklope nova poznanstva i prijateljstva, te budu dio još jedne lijepe priče o Travniku, koju će ispričati oko 500 trkača.

Generalni sponzor utrke je “Pharmamed” d.o.o. Travnik, a generalni medijski pokrovitelj Radio M. Sponzori utrke su: Općina Travnik, Helen Doron English Travnik, Emotion, Olimpija, Salomon, Work In Progress – Coworking Space Travnik, GBT i Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku, a medijski pokrovitelji: radiosarajevo.ba, TNT radio, Kanal 6, Omladinski radio X, Agencija Dan i travnik-grad.info.

Za takmičare i takmičarke koji/e osvoje jedno od prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, obezbijeđene su nagrade.

Za učešće se mogu prijaviti svi zainteresovani, putem web-stranice www.cem.ba/utrka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *