VOLONTERSKA GRUPA

S pravom možemo reći da su naše volonterke i volonteri naš ponos, ali i ponos cijele naše zajednice. Njih oko 50 svoje slobodno vrijeme velikodušno poklanja svom gradu, postajući simbol pozitivnih promjena u društvu.

Kroz svoj rad, dajemo im mogućnost pristupa kvalitetnim programima i sadržajima, adekvatnu podršku educiranih omladinskih radnika, kao i prostor u kojem će moći iskazati svoj puni potencijal. Svake godine iz naših prostorija izlaze generacije uspješnih mladih ljudi, spremnih za samostalni život kao ravnopravni građani našeg društva, velikim dijelom zahvaljujući našem radu s njima.

Naši mladi aktivisti sastaju se u svojoj Drugoj kući dva puta sedmično, učestvuju u programima omladinskog rada, planiraju aktivnosti u zajednici, razvijaju vlastita znanja i vještine, vrijednosti i iskustva, te aktivno učestvuju u kreiranju društva u kojem će biti priznati i vrednovani.

Ako i ti želiš postati dio naše druge porodice, možeš nam se pridružiti na sastancima utorkom i četvrtkom od 11 do 13 i od 14 do 16 sati.

SKUPŠTINA VOLONTERA

Volotiranje u našoj organizaciji dobilo je novu dimenziju osnivanjem Skupštine volontera, koja je preuzela odgovornost za organizovanje i implementaciju njihovih aktivnosti. Zadatak Skupštine je odlučivanje o izboru volontera u Volonterski odbor, odbor CEM Omladinskog fonda, te odbor Travel for Knowledge, kao stalne odbore, te imenovanje odbora za pojedinačne aktivnosti, kao što je Travnik noćna utrka, Zdravi mobilni bar i sl, te praćenje njihovog rada, razmatranje i usvajanje njihovih izvještaja.

Ovo je jedna od praktičnih aktivnosti omladinskog rada, kroz koju mlade učimo odgovornosti, timskom radu, aktivnom učešću, ali i vrijednostima volontiranja za razvoj zajednice.

VOLONTERSKI ODBOR

Petočlani Volonterski odbor zadužen je za planiranje i vođenje realizacije konkretnih aktivnosti volontera u zajednici. Njihov zadatak je da se, uz podršku omladinskih radnika, pobrinu da sve volonterske akcije proteknu bez poteškoća, da svi učesnici, kojih je uvijek mnogo, znaju raspored aktivnosti i svoja zaduženja, te da im budu direktna podrška u njihovom ispunjavanju.

Volonterski odbor se brine i o promociji i afirmisanju volonterizma u zajednici, te motivisanju mladih da se priključe CEM-ovoj volonterskoj grupi i postanu dio jedne velike porodice.